Camí Ral Fase IV

fase iv del camí ral de la massana (pont de l'aldosa - farga rossell)

El projecte de rehabilitació i condicionament del Camí Ral uneix els trams del Camí del Rec del Solà d’Andorra la Vella amb la Prada del Teixidó a la Massana.

S’anomenen camins rals a les rutes concedides i afavorides pels reis. Els masos i les viles per on passaven gaudien de certs privilegis i es beneficiaven de comunicacions millors, i per tant, del comerç que això comportava. 

Aquests camins eren eixos vertebradors de l’economia i de la vida social. Per ells, passaven les principals rutes i servien tan per comunicar pobles veïns com grans distàncies.
Actualment molts d’aquests camins s’han perdut, bé perquè han quedat abandonats i s’han anat emboscant, per que es troben dins de propietats privades i s’han tallat els accessos o a causa d’obres veïnes. Altres s’han rehabilitat i s’utilitzen com a rutes turístiques, ja que molts passen per indrets amb un encant especial.

Un d’aquests camins a Andorra és el que uneix Escaldes-Engordany amb La Massana. Hi ha un tram d’accessibilitat reduïda (escales amb tramex) a la zona del Pont Pla i el tram de sota de l’Av. del Través des del pont de l’Aldosa fins a la Farga Rossell que actualment transita per l’antic camí de Santa Caterina.

 

Evolució de l'obra

Deixa un comentari