Espai de formació, lúdic i d’acolliment

Escola La Margineda

El Complex educatiu i de lleure neix com a necessitat de donar resposta a tots els infants i joves i emparar-los, projectant-se exclusivament per a ells i tenint en compte les seves necessitats on, en funció de l’edat, tindran el seu espai de formació, lúdic i d’acolliment.

Un edifici molt pensat per als seus usuaris, fins al mínim detall

L’arribar al Pas de la Casa pel túnel d’Envalira es veu en primer terme la nova edificació, que gaudeix de bones visuals i s’adapta a l’entorn, on un revestiment fosc com si d’una pissarra negra es tractés fa de marc al mateix, ressaltant un acabat càlid i natural de diverses fustes verticals de colors i mides diferents. 

La façana que dóna al pati busca la orientació de migdia per captar al màxim l’assolellament a través de les seves obertures cap als espais que diàriament tenen més ocupació.

L’interior té una pell de fusta al paviment i l’arrambador, amb colors terra naturals, que va combinant amb la resta de parets i portes donant continuïtat als ambients, i fent tots els espais acollidors dotant-los d’una atmosfera de calma i benestar, que va recorrent tot el centre, inclòs el gran espai central de circulació. 

L’arquitecte s’ha pres una llibertat colorista al dotar de colors vius i alegres els elements de circulació vertical com la rampa i les escales que, com a contraposició a la resta, reafirmen la proposta i alhora serveixen didàcticament com elements d’aprenentatge dels colors.