Canvi de model energètic

Escola La Margineda

A Escaldes-Engordany trobem la primera xarxa de fred i calor del país, impulsada per FEDA Ecoterm i inaugurada al desembre del 2022.

La nova xarxa se suma a les altres de la filial de FEDA, les de calor de Soldeu El Tarter i Andorra la Vella. La posada en marxa d’aquestes infraestructures representa un pas més cap a un sector energètic més sostenible al nostre país i una eina per pal·liar els efectes de la crisi de canvi de model energètic que es viu al món i que afecta especialment Europa i Andorra.

La xarxa de calor i fred ofereix una alternativa més eficient i sostenible als sistemes individuals de calefacció o aire condicionat

FEDA ha apostat per les xarxes de calor i fred amb l’objectiu de diversificar les fonts d’energia i avançant-se a l’electrificació del sistemes de calefacció i climatizació en les noves construccions i renovacions. 

D’aquesta manera, infraestructures com aquesta, més eficients i sostenibles, limiten el creixement de la demanda elèctrica i, per tant, l’energia importada apreus de mercat.

El local tèrmic, situat prop de la plaça de les Dues Valires, alimenta les xarxes de fred i calor necessàries per transportar l’energia térmica fins als edificis em brancats, on proporciona la calor i el fred demandat.

Les xarxes de fred i calor són instal·lacions preparades per aprofitar qualsevol font d’energia.

En futures fases es preveu noves fonts que alimentin el local tèrmic d’Escaldes-Engordany.